Over Danique Aaftink

Avontuurlijke zonne-aanbidder met vegan tintje

Mijn allereerste vakantie alleen was toen ik 18 was en ging – zoals voor zovelen – naar Spanje. Blanes om precies te zijn. Destijds had ik echt niet verwacht dat ik bijna 20 jaar (oef de tijd gaat snel!) later zo vaak in Spanje zou zijn en dan ook nog eens op steenworp afstand van Blanes, Barcelona!

Toen ik afstudeerde aan de Universiteit in Utrecht ging ik al op ontdekkingstocht, 4 maanden in Thailand voor  o.a. vrijwilligerswerk in een afgelegen dorpje aan de grens met Birma. Dit smaakte naar meer!

Reisavonturen: geen land te gek

Vanaf dat moment ontvluchtte ik ieder jaar de winter en ging op zoek naar de zon, lekker eten en spannende avonturen. Dit zorgde er zelfs voor dat ik na bijna vijf jaar fulltime werken, besloot om een sabbatical te nemen en 5 maanden helemaal alleen te gaan reizen door Mongolië, Vietnam, Cambodja, Australië en Nieuw Zeeland. En ik stopte niet daarna, want wat is de wereld toch mooi: van Nepal, Iran, India, Kenia, Kazachstan, Georgië, Oeganda, Brazilië, Colombia , Portugal, tot aan het meest zuidelijke puntje van Patagonië in Argentinië. En uiteraard: Spanje

Met inmiddels bijna 40 landen op de teller vind ik het lastig om een favoriet land eruit te pikken, maar het land dat mij altijd blijft fascineren vanwege de locatie (dicht bij Nederland), de taal, de mensen en vooral de natuur en – jawel – de zon is toch wel Spanje. 

Danique Aaftink

De droom achterna

Daarom wilde ik in 2018 nu écht de stap nemen. Mijn droom volgen om (een tijdje) in het buitenland te wonen. De vorm die ik heb gekozen is om een gedeelte van het jaar te wonen in Spanje. Inmiddels heb ik dus twee plekken die ik thuis noem: Nederland en Barcelona. Juist omdat het zo dichtbij is van elkaar. Je kunt zelfs met de trein in 10,5 uur van Barcelona naar Rotterdam! Wat ik wil laten zien is dat je dus niet hoeft te kiezen, dat het zeker niet niet voor altijd is en alles is mogelijk! 

Mijn advies:volg gewoon je hart en waag die sprong in het diepe! Geloof in jezelf en geloof in waarover je droomt. Dat mag er zijn en die droom mag je najagen. 

Freelancer voor vrijheid en flexibiliteit

Om te zorgen dat ik altijd mijn dromen kan najagen, werk ik inmiddels, na ruim 9 jaar in vaste dienst, enkele jaren als freelance allround online marketingcommunicatiespecialist waarin ik mij met name focus op seo, sea, content, strategie, tekstschrijven en events. 

Wat een genot is dat! Met name omdat ik voor veel organisaties werk die maatschappelijke relevantie hebben. Zo werkte ik voor Fairtrade Original Nederland en inmiddels werk ik voor hun Duitse tak en doe ik daar hun seo en ads. Andere klanten waarvoor ik werkte zijn RVO, SURF, Het Groene Brein, Universiteit Utrecht, Better Places en nog veel meer. Iedere dag knijp ik in mijn handen dat ik mijn kennis en kunde kan en mag inzetten om een bij te dragen aan een eerlijkere en betere wereld.

Interesse om mij in te huren als online marketingcommunicatie specialist? Stuur e-mail naar: danique@masoko.nl of een berichtje via Linkedin. Daar vind je ook al mijn aanbevelingen van klanten.

 

Plantaardig eten en reizen: Vegan Travel Life

Naast de zon en reizen heb ik nog een grote passie: koken en dan dat natuurlijk opeten! Plantaardig eten dan wel. Sinds 2016 eet ik volledig plantaardig en daarvoor was ik al 3 jaar vegetariër. Inmiddels dus al 7 jaar geen vlees of vis! Geen straf, ook niet in Spanje, want er zijn inmiddels zoveel superlekkere vervangers op de markt.  Mijn ervaringen met plantaardig eten op reis, in Spanje en mijn kookervaringen thuis deel ik op mijn blog: Vegan Travel Life. 

Benieuwd waarom ik uiteindelijk voor Barcelona koos? Luister mijn podcast of lees mijn blog op Vegan Travel Life. En je zult zien, dit had een hele andere reden dan dat je misschien denkt!

Volg mij op instagram

 

Nu ook beetje hongerig?

Kijk voor typische Spaanse recepten die ik heb geveganized – zoals de tortilla – op mijn blog Vegan Travel Life. Uiteraard vind je daar nog veel meer lekkers!