Bommetjevol met bars en restaurants

🇪🇦 Spanje telt 75.591 eetgelegenheden (2019) die 47 miljoen inwoners en 82 miljoen jaarlijkse toeristen bedienen. Daarbij komen nog eens de 273.000 bars (Spaanse bureau voor Statistiek). In Spanje is er 1 bar op elke 175 personen. Dat is veel: In het het Verenigd Koninkrijk is dit bijvoorbeeld maar 1 op de 500 inwoners.

Buiten de deur eten☕🍻🥔🧄 is volledig onderdeel van de Spaanse cultuur.  Op iedere hoek van de straat kun je een ontbijtje halen voor een paar euro en de warme lunch is natuurlijk een zeer belangrijk moment.

Over het algemeen is er een goede prijs-kwaliteitverhouding. Een Spanjaard zal je uitlachen wanneer je €3,50 vraagt voor glas muntthee zoals in Amsterdam. Zakelijk en privé, de maaltijden symboliseren de warme familiecultuur. Het is altijd belangrijk en er wordt een hoop tijd voor vrij gemaakt.

De Nederlanders en Belgen die wij hier ontmoeten houden ook allemaal van goed en lekker eten, dus dat is ook echt de sociale activiteit! 

👉 Tips voor de beste eetplekken in en rondom Barcelona? Ga naar @barcelonatips (www.barcelonatips.nl) voor de beste restaurants per categorie! Of als je 🌱 vegan eet, check dan website vegantravellife.com of @vegantravellife_com voor de beste plekken als vegan.