Over Tessa Waalwijk

Hola! Ik ben Tessa Waalwijk, 29 jaar en woon sinds februari 2018 met mijn man (jawel, vorig jaar- 2019- getrouwd!) Jan Kras en twee harige Perzische katten in Spanje. Ik ben dol op de zon, het buitenleven, de Mediterrane voeding en de prachtige en veelzijdige cultuur en natuur van Spanje.

Nieuwe deuren openen

Ik leef een dynamisch bestaan. Vanuit mijn eenmanszaak Gromo help ik (voornamelijk Nederlandse) Sales teams meer new business te genereren. Ik train Inside Sales teams in telefonische acquisitie, begeleid sales projecten (bepaling doelgroep, strategie, verbeteren werkproces in CRM systemen, targetbepaling team, samenwerking marketing etc.) en participeer daarin zelf ook actief als salestijgerin om zoveel mogelijk kwalitatieve new business binnen te slepen.

Mijn grootste kracht ligt in het deuren openen bij nieuwe leads. Goede online marketing (om kwalitatieve en warme leads te genereren) is niet meer weg te denken in het Salesproces,, maar ‘old fashioned’ de telefoon pakken en écht contact maken, is naar mijn idee toch de sleutel tot succes. Ik geloof dat mijn oprechte interesse en de oprechte behoefte om mensen en bedrijven beter te maken, mij helpt in het gehele proces van acquisitie.

Benader mij via Linkedin als jouw sales afdeling wel een boost kan gebruiken.

Tessa Waalwijk

Dansend door het leven

Daarnaast dans ik heel graag. Ik heb de 5 O’clock vooropleiding Dans gedaan (@5oclockclass) op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) en de HBO Docent Dans (niet afgerond). Al snel kwam ik erachter dat ik meer van dans geniet als hobby in plaats van hier mijn werk van te maken, waarin ellebogenwerk en grote fysieke en mentale druk niet weg te denken is. Zo is dit al jaren een actieve hobby. Ik ga hier graag voor naar Los Angeles, ik dans periodes in wedstrijdgroepen, heb veel les gegeven (ook hier in Spanje) en volg minimaal 1 keer in de week een 3-uur durende danscursus in Barcelona van verschillende getalenteerde choreografen.

Van iPabo naar sales

Ik heb de iPabo (Interreligieuze Pedagogisch Academie Basisonderwijs) afgerond. Ook al heb ik hier ongelooflijk veel van geleerd (het structureren van de dag, het begeleiden van een groep, communicatietechnieken, omgaan met verschillende karakters, psychologie en pedagogiek), het voelde niet als mijn eindbestemming. Naast deze studie rolde ik als bijbaantje al in meerdere salesfuncties en vond dat heel erg leuk. Het leren kennen van al die verschillende mensen en bedrijven met verschillende verhalen. Zo dynamisch en gaaf! Ik pakte hierin door en heb binnen verschillende mooie bedrijven leuke sales- en accountmanagement functies mogen bekleden.

Mijn start in Spanje

Ik startte hier in Spanje als Business Development Manager Spain voor het Marketing Automation bedrijf Spotler. Hierin was ik verantwoordelijk voor het opzetten van een vestiging in Spanje. Van business plan, creëren en vertalen van offline en online marketing materiaal, tot aan deals sluiten met eindgebruikers en partners (en die dan ook weer trainen, onboarden en support bieden).

Ik had hulp nodig en aangezien er niet veel tijd was voor dit project (er was een duidelijke exit-strategie) moest er geïnvesteerd worden in een team of een concurrent worden opgekocht. Uiteindelijk heeft het investeringsbureau ervoor gekozen om een concurrent op te kopen om op die manier sneller gas te kunnen geven. Aangezien dit niet binnen een korte tijd voltooid kon worden, besloot ik voor mijzelf te beginnen. Dit dus onder de naam Gromo, zoals hierboven beschreven.

 

La Palmera - Photocredits: Humberto Segura

Vastgoed en verhuur

Samen met Jan heb ik een appartement in Sitges (30 min. van Barcelona) gekocht, wat we het hele jaar door verhuren: La Palmera . We kochten dit in maart 2020 (gedurende de lockdown), knapten het op, zetten de online marketing op poten en sindsdien loopt het als een tierelier (ondanks de pandemie!). We kregen vragen van mensen om hun appartement te stylen, online te promoten en te beheren. Mensen uit Nederland (die door de lockdown hier niet konden komen), maar ook mensen uit Spanje die hier geen tijd voor hebben. Daarom startten we met Airbcn.eu. Hierin helpen we mensen hun (leegstaande) appartementen en huizen te pimpen en verhuren.

Tenslotte ben ik nu natuurlijk druk bezig met de podcasts en andere content genereren voor CasiTodo. En dat is zo leuk! Verhalen horen, mensen leren kennen.. Het blijft een rode draad in mijn leven. Hopelijk kan ik je inspireren om je dromen te volgen. En specifiek; de droom om naar de zon te verhuizen. Het doet mij zoveel goeds! Elke dag die strakblauwe lucht en zon en het hele dagritme en buitenleven wat daarbij hoort… ik zou het echt iedereen aanraden!

Zoals je misschien al in mijn interview van de Vitamine S podcast hebt gehoord, denk ik graag in kleine stapjes. Niet te ver vooruit denken, maar elke keer mezelf afvragen; wat is de kleinste, méést succesvolle stap die ik NU kan maken? En dan doen! Handen uit de mouwen en doen! Ik hoop dat dat je inspireert om ook de goede richting op te varen en minder in het hoofd en meer in de actie voort te bewegen. Je kunt niks uitdenken in dit leven. De enige manier om ergens achter te komen, is door het te doen en te voelen hoe je het dan ervaart.

Heel veel liefs en zonnige groeten,

Tessa

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/tessawaalwijk/
Insta: @adventuresof_tessa 
Email: twaalwijk@gmail.com

Luister mijn Vitamine S interview

Meer zon in je leven?

                                 Volg mij op Instagram voor zonnige beelden en dansinspiratie!